BBC prodao TV centar za 311 miliona dolara

Izvor: Studio B, 16.Jul.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC prodao TV centar za 311 miliona dolara

Britanski javni servis BBC prodao je svoj televizijski centar u londonskom naselju Vajt siti razvojnoj kompaniji "Stenhop" za oko 200 miliona funti (311 miliona dolara), u pokušaju da smanji troškove.

BBC je naveo da je u junu 2011. stavio posed od 14 jutara na prodaju, a ovog vikenda je potpisao ugovor sa "Stenhopom", prenosi Rojters.

"Stenhop", iza kog navodno stoji japanska kompanija iz oblasti nekretnina >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << "Micui Fudosan", nije precizirao šta će uraditi sa posedom, čiji jedan deo ima zaštićeni status.

BBC će napustiti televizijski centar do 2015, i preseliće najveći deo svoje radne snage koja broji 5.000 ljudi u renovirani emisioni centar u centralnom Londonu, kao i na lokaciju "Medijasitijukej" u Salfordu, što je sve deo plana kompanije da smanji obim imovine za 30 odsto.

Medijska kuća suočena je sa velikim problemima pri finansiranju. Vlada u Londonu je u oktobru 2010. navela da će TV taksa, jedan od prihoda koje televizije koriste za finansiranje svojih aktivnosti, biti zamrznuta na šest godina.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

BBC prodao TV centar za 311 miliona dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Jul.2012, 12:01

ADVERTISER-SERBIA.COM / LONDON - Britanski javni servis prodao je svoj televizijski centar u londonskom naselju Vajt siti razvojnoj kompaniji "Stenhop" za oko 200 miliona funti, u pokušaju da smanji troškove>>> (Ključne reči: bi bi si; televizija)

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.