Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2018, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC: Danas je rođendan Kim Džong Una, ali se ne slavi

LONDON - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un danas puni 34 godine, ali se on u toj zemlji ne slavi kao praznik i većina građana Sjeverne Koreje i ne zna da je danas.

Za razliku od njega, rođendan njegovog oca "vrhovnog vođe" Kima Jonga Ila slavio se 16. februara kao nacionalni praznik nazvan "Dan sjajne zvijezde", dok je rođendan njegovog dede i osnivača Sjeverne Koreje Kima Ila Sunga obilježavao kao "Dan sunca", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenosi BBC.

Kako se navodi, nije poznato zbog čega se ne slavi Kimov rođendan, a prema navodima neimenovanog izvora, razlog je taj što javnost u ovom trenutku nema pozitivnu percepciju o lideru.

Sankcije koje su uvedene ovoj zemlji izazvale su poteškoće za radnike koji strahuju da će ostati bez posla i Kimova popularnost je na niskom nivou.

Jedini primer kada je Kimu odata počast javno na njegov rođendan jeste kada je NBA zvezda Denis Rodman otpevao "Happy Birthday" na izložbi o košarci u Pjongjangu 2014. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.