Izvor: Piplmetar.rs, 29.Nov.2023, 18:30

Arsenal „krvario“ 88 minuta protiv Brentforda, a onda ga je Haverc poslao na čelo tabele!

Fudbaleri Arsenala iskoristili su današnji remi Mančester sitija i Liverpula i zaseli na čelo Premijer lige.
Oni su u malom londonskom derbiju savladali Brentford na gostovanju rezultatom 1:0, u susretu 13. kola.
Nije Arsenal večeras dobro igrao, imao je posed, ali se Brentford sjajno branio sve do 88. minuta i nije dozvolio ekipi Mikela Artete da mu opasno zapreti. Ipak, „bedem“ domaćih probio je Kai Haverc i odveo Arsenal na prvo mesto na tabeli sa 30 bodova. „Tobdžije“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << imaju jedan bod više od Sitija i dva od Liverpula.
Sa druge strane, Brentford je iz potpune defanzive imao dve stopostotne šanse, ali mu je nedostajalo sreće.
Ovaj tim je sada na 11. mestu sa 16 bodova.
U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali jeste uzbuđenja.
Brentford je imao kololasnu šansu da povede u 14. minutu. Visa je šutirao iz idealne pozicije, savladao je Ramsdejla, ali se na gol-liniji ukazao sjajni Deklan Rajs i spasio siguran pogodak.
Arsenal je u 42. minutu zatresao mrežu domaćih, kada je Trosar glavom pokupio „otpadak“ posle udarca Gabrijela Žezusa. Dugo se ovaj gol proveravao u VAR sobi i na kraju je presuđeno da je Belgijanac bio u ofsajdu u momentu kada je tukao Brazilac.
U drugom delu inicijativa Arsenala bez konkretnih prilika, a najbolju šansu je opet imao Brentford. Mope je u 76. minutu glavom uputio loptu ka mreži, golman Ramsdejl je bio nemoćan, ali ga je ovaj put spasio Zinčenko i intervenisao na samoj gol-liniji.
U samom finišu pritisak gostiju i gol iz prve prave prilike u 88. minutu. Saka je perfektno centrirao sa desne strane, gađao je drugu stativu, a tamo je odlično reagovao Ha

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.