Aleksandra Joksimović nova ambasadorka Srbije u Londonu

Izvor: RTS, 19.Sep.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandra Joksimović nova ambasadorka Srbije u Londonu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodi da će predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović biti ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji od 1. novembra.
"Daće bog da Aleksandra Joksimović ne bude ovde naredne godine već da bude ambasador u Londonu", izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić na međunarodnoj konferenciji "Bezbednosni izazovi Zapadnog Balkana i Srbija", koju organizuje Centar za spoljnu politiku.

Aleksandra Joksimović je osnivač i predsednica tog centra. Magistrirala je međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i specijalizirala na Harvardu.
Od 2000. do 2004. godine bila je pomoćnica ministra spoljnih poslova.
Tokom dugogodišnje karijere, stekla je posebna znanja iz oblasti komunikacije s medijima, diplomatije i delovanja političkih stranaka.
Članica je redakcije časopisa Međunarodni problemi Instituta za međunarodnu politiku i privredu, Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji kao i Upravnog odbora Centra za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi.
Pored ostalih radova, objavila je knjigu "Srbija i SAD, bilateralni odnosi u tranziciji", navedeno je na sajtu Centra za spoljnu politiku.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.