AMD kineskim partnerima više neće licencirati svoje tehnologiju

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Jun.2019, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD kineskim partnerima više neće licencirati svoje tehnologiju

LONDON - Tvrtka AMD je još 2016. godine u Kini utemeljila joint venture tvrtku pod imenom Tianjin Haiguang Advanced Technology Investment u koju su ušle mnoge javne i privatne kineske tvrtke, ali i Kineska akademija znanosti.

Osim utemeljenja joint venturea dogovor vrijedan 293 milijuna američkih dolara predviđao je i licenciranje nekih AMD-ovih x86 i SoC IP tehnologija kako bi se čipovi razvijali u Kini. To je omogućilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kineskoj tvrtki Hygon da dizajnira Dhyana x86 procesore za poslužitelje baziran na AMD-ovoj Zen arhitekturi (replika AMD-ovih EPYC procesora).

AMD-ova predsjednica i glavna izvršna direktorica, Lisa Su, je u intervjuu za Tom's Hardware objasnila situaciju u vezi svojeg joint venturea u vrijeme trgovinskog rata Kine i SAD-a. Ističe kako se projekt licenciranja AMD-ovih tehnologija odnosi samo na prvu generaciju Zen čipova, a ne na novije tehnologije kao što je nova Zen 2 arhitektura. Također, zbog zakonskih obveza i AMD je bio prisiljen prekinuti svoju suradnju s tvrtkom Huawei.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.