Zvezda u Kaunasu prekinula niz poraza, odbrana donela prevagu

Izvor: RTS, 21.Nov.2019, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u Kaunasu prekinula niz poraza, odbrana donela prevagu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Kaunasu ekipu Žalgirisa sa 61:59, u utakmici desetog kola Evrolige. U neizvesnom meču presudila bolja odbrana crveno-belih i precizno izvođenje slobodnih bacanja. Zvezda u narednom kolu dočekuje ekipu Valensije, dok Žalgiris igra protiv Albe u gostima. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su u Kaunasu seriju loših rezultata i u desetom kolu Evrolige zabeležili treći trijumf – 61:59 (16:21, 17:10, 14:15, 14:13).

U vrlo napetom i fizički zahtevnom meču, crveno-beli su trijumfa stigli zahvaljujući dobroj odbrani i preciznom izvođenju slobodnih bacanja (18/20).
Žalgiris je imao nekoliko prilika da povede u završnici, ali se izabranici Šarasa Jasikevičijusa nisu proslavili, pa su zabeležili sedmi poraz u takmičenju.
Domaća ekipa bolje je otvorila meč, ali je Zvezda brzo uhvatila priključak, pa je posle odlične druge četvrtine (17:10) došla do prednosti na poluvremenu.

U nastavku je viđena rezultatska klackalica, a pošto obe ekipe nisu bile raspoložene u šutu (po tri pogođene trojke) odlučila je penal završnica u kojem su se izabranici Andrije Gavrilovića bolje snašli i došli do izuzetno bitne pobede pred nastavak takmičenja.
Bili Beron bio je najefikasniji na meču sa 14 poena, 12 je postigao Lorenco Braun, a po šest Dobrić i Dženkins. Na drugoj strani, po 11 poena postigli su Ulanovas i Grigonis, dok je Lendejl dodao 10.
Zvezda u narednom kolu dočekuje ekipu Valensije, dok Žalgiris igra protiv Albe u gostima.
Rezultate i raspored desetog kola Evrolige možete pogledati OVDE
Ovako je protekao meč u Kaunasu:
21.00 – Beron pogađa jedno bacanje i postavlja konačan rezultat – 61:59.
20.56 – Grigonis pogađa samo jedno slobodno bacanje, Zvezda vodi 60:59 i imaće napad posle tajm-auta Gavrilovića. Samo šest sekundi ostalo je do kraja meča.
20.52 – Pogađa Lorenco Braun posle ofanzivnog skoka, Zvezda vodi 60:58. Do kraja meča ostalo je 15 sekundi, Žalgiris će imati napad posle tajm-auta.
20.46 – Do kraja meča ostalo je još manje od tri minuta, nerešeno je 56:56.
20.37 – Skoro pet minuta igre prošlo je u poslednjoj četvrtini, Žalgiris prilazi na 53:51.
20.24 – Posle tri četvrtine Zvezda vodi 47:46.
Težak meč za gledanje, veliki broj poena dolazi sa linije za slobodna bacanja. Beron je postigao 13 poena, Lorenco Braun 10, koliko na drugoj strani ima Grigonis.
Odlična odbrana Crvene zvezde, koja se muči u napadu, ali nekako borbenošću nadoknađuje nepreciznost. Poslednja deonica doneće odluku ko će do izuzetno bitnog trijumfa.
20.12 – Rezultatska klackalica u Kaunasu, Žalgiris vodi 40:39.
Muče se obe ekipe u napadu, uz nekoliko ofanzivnih prekršaja, pa je u ovim trenucima svaki koš "zlata vredan". Grigonis je prvi dvocifreni na meču sa 10 poena, Beron na drugoj strani ima devet.
20.01 – Nastavljen je meč.
19.46 – Poluvreme, Zvezda vodi 33:31.
Uspela je Zvezda, pre svega dobrom odbranom, da dođe do preokreta. Sada je Lorenco Braun najefikasniji sa osam poena, Beron je ostao na sedam. Tomas Vokap postigao je sedam poena za Žalgiris, šest ima Grigonis.
Zvezda bez promašaja sa linije za slobodna bacanja (8/8), dok crveno-beli imaju tri pogođene trojke, a Žalgiris samo jednu. Crveno-beli imaju tri skoka više, ali i tri asistencije manje, dok su ekipe izjednačene po broju izgubljenih lopti – po pet.
19.36 – Smanjuje Zvezda prednost rivala i na sredini druge četvrtine gubi 25:23.
19.21 – Posle prve četvrtine Žalgiris vodi 21:16.
Stabilizovala se Zvezda u napadu i hvata priključak za rivalom. Beron vuče ekipu, postigao je već sedam poena, Čović je pogodio drugu trojku za tim Andrije Gavrilovića. Na drugoj strani Grigonis je postigao šest, a Vokap i Lekavičijus po pet za "zelenu šumu".
19.09 – Loše je Zvezda ušla u meč. Žalgiris posle pet minuta vodi 10:4, a sve poene za crveno-bele postigao je Bili Beron.
19.00 – Počeo je meč u Kaunasu.
18.59 – Prva petorka Zvezde: L. Braun, Beron, Lazić, Simanić i Kuzmić; Za Žalgiris počinju sledeći igrači: Vokap, Grigonis, Ulanovas, Jankunas i Lendejl.
18.50 – Oba tima nalaze se u lošoj formi. Zvezda je izgubila šest od poslednjih sedam mečeva u eliti, dok je Žalgiris u poslednjih pet mečeva trijumfovao samo jednom.
18.45 – Zvezda i Žalgiris odigrali su šest mečeva u Evroligi, litvanski tim vodi 4-2 u pobedama. Ipak, poslednji duel pripao je crveno-belima, prošle sezone u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sjajna energija i odbrana – Zvezda u Kaunasu prekinula seriju poraza!

Izvor: B92, 21.Nov.2019

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na gostovanju Žalgiris 61:59, u desetom kolu Evrolige...Izabranici Andrije Gavrilovića prekinuli su niz od tri poraza zaredom u svim takmičenjima i ostvarili su tek treću pobedu u elitnom košarkaškom takmičenju...Heroj crveno-belih bio je Lorenzo Braun koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.