Izvor: B92, 17.Jan.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viljnus: 20 povređenih u neredima

Viljnus -- Najmanje 20 osoba je povređeno, a 80 uhapšeno u incidentima u Vilnjusu, tokom protesta ispred zgrade parlamenta Litvanije, zbog ekonomske politike vlade.

Tokom jučerašnjih protesta, policija je bacila suzavac i upotrebila gumene metke kako bi rasterala demonstrante. Sve je počelo mirnim demonstracijama ispred parlamenta, a onda je jedna grupa počela da baca kamenice, sukobivši se s policijom, preneo je Rojters.

Sukobi su trajali nekoliko časova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a u ranim večernjim satima samu su manje grupe mladih ostale ispred zgrade parlamenta.

"Ovo je protest zbog socijalne nepravde. Vlada već duže vreme prenebegava socijalne potrebe ljudi", rekao je Algirdas Palekis, bivši zamenik predsednika parlamenta i lider radikalne levičarske partije.

Premijer Litvanije Andrius Kubilius rekao je ranije novinarima da je vlada "uvek spremna za razgovore" s radničkim sindikatima i dodao da se nada da će protest proteći bez incidenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.