Subota, 17.01.2009.

01:45

Viljnus: 20 povređenih u neredima

Najmanje 20 osoba je povređeno, a 80 uhapšeno u incidentima u Vilnjusu, tokom protesta ispred zgrade parlamenta Litvanije, zbog ekonomske politike vlade.

Izvor: Tanjug

Default images

Tokom jučerašnjih protesta, policija je bacila suzavac i upotrebila gumene metke kako bi rasterala demonstrante. Sve je počelo mirnim demonstracijama ispred parlamenta, a onda je jedna grupa počela da baca kamenice, sukobivši se s policijom, preneo je Rojters.

Sukobi su trajali nekoliko časova, a u ranim večernjim satima samu su manje grupe mladih ostale ispred zgrade parlamenta.

"Ovo je protest zbog socijalne nepravde. Vlada već duže vreme prenebegava socijalne potrebe ljudi", rekao je Algirdas Palekis, bivši zamenik predsednika parlamenta i lider radikalne levičarske partije.

Premijer Litvanije Andrius Kubilius rekao je ranije novinarima da je vlada "uvek spremna za razgovore" s radničkim sindikatima i dodao da se nada da će protest proteći bez incidenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

10 h

Podeli: