(VIDEO) HRVATI POSLE 20 GODINA PRIZNALI GREŠKU: Državni vrh je 1995. naredio da siđemo sa postolja

Izvor: Kurir, 03.Sep.2015, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) HRVATI POSLE 20 GODINA PRIZNALI GREŠKU: Državni vrh je 1995. naredio da siđemo sa postolja

ZAGREB - Bivši selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Aco Petrović izjavio je da je državni vrh ove zemlje naredio igračima da siđu sa postolja tokom dodele medalja na Evropskom prvenstvu 1995. godine, koje je održano u Atini.

Zlatnu medalju na ovom EP osvojila je Jugoslavija pošto je u finalu pobedila Litvaniju 96:90. Bronza je pripala Hrvatima.

Po završetku finala usledila je ceremonija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << medalja. Hrvati su dobili bronzu, a Litvanci srebro. Pre nego što je dodeljeno zlato Jugoslaviji, hrvatski košarkaši su sišli sa postolja. Pojedini hrvatski mediji navode da je zbog tog nesportskog čina hrvatska košarka prokleta i da zato nije osvojila medalju na EP 20 godina.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Državni vrh naredio silazak s postolja

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2015

Hrvatski sportski portali, uoči EP u košarci, navode da Hrvatska nije osvojila medalju ni na jednom takmičenju od časa kada su napustili pobjedničko postolje na prvenstvu u Grčkoj i izbjegli da saslušaju himnu tadašnjeg prvaka SR Jugoslavije...Nakon te bronze u Atini, godinama je hrvatska košarka...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.