Traže alternativu za RUS propagandu

Izvor: B92, 10.Jan.2015, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže alternativu za RUS propagandu

Velika Britanija, Danska, Estonija i Litvanija pozvale su Evropsku uniju da stvori informacione alternative za rusku propagandu.

U pismu šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini, ministri spoljnih poslova četiri države su naveli da Moskva guši nezavisne medije i povećava "dezinformacije" kao odgovor zapadnim kritikama zbog rata u Ukrajini, preneo je Radio Slobodna Evropa.

U pismu se dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da propaganda Kremlja ima za cilj da podrije jedinstvo EU i Zapada i poziva EU da stvori alternativne izvore informacija kao odgovor na rusku propagandu do 2016. godine.

Poziv dolazi samo nekoliko dana pošto je predsednik Letonije Andris Berzinjš najavio da razmatra planove za pokretanje TV kanala na ruskom jeziku, uz podršku EU.

Neimenovani zvaničnik ministarstva spoljnih poslova je rekao da konačna odluka treba da bude doneta u maju.

Za blizu 40 odsto stanovništva Letonije i susedne Estonije maternji jezik je ruski i oni redovno gledaju televizijske programe iz Rusije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.