Tihanovska:Protesti u Belorusiji nikada nisu bili protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2020, 11:16

Tihanovska:Protesti u Belorusiji nikada nisu bili protiv Rusije

Protestni pokret u Belorusiji nikada nije bio usmeren protiv Rusije, izjavila je danas liderka beloruske opozicije Svetlana Tihanovska, koja se trenutno nalazi u Litvaniji.

"To nije bila borba protiv Rusije ni u jednoj fazi i sigurna sam da neće ni postati", poručila je Tihanovska u petominutnom obraćanju Rusiji, koje je objavljeno na njenom kanalu na Telegramu.

Ona je pozvala Ruse da ne veruju izveštajima medija i političarima, koji mogu da, kako je navela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naškode odnosima naroda dve zemlje, prenosi TAS S.

"Ne verujte propagandi medija i političara, ne dozvolite im da naškode odnosima između naših naroda", rekla je Tihanovska.

Tihanovska je naglasila da su narodi dve zemlje uvek bili dobri susedi i bliski prijatelji i poručila da će tako biti i u budućnosti.

Ona je dodala i da građani Belorusije traže prijateljske odnose sa svim susedima, uz zadržavanje suvereniteta zemlje.

Tihanovska je zahvalila onim Rusima "koji podržavaju borbu beloruskog naroda za slobodu".

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora, na kojima je Aleksandar Lukašenko proglasio pobedu.

Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Tihanovska.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tihanovska se obratila Rusiji

Izvor: B92, 09.Sep.2020

Viljnus -- Protestni pokret u Belorusiji nikada nije bio usmeren protiv Rusije, izjavila je danas liderka beloruske opozicije Svetlana Tihanovska..."To nije bila borba protiv Rusije ni u jednoj fazi i sigurna sam da neće ni postati", poručila je Tihanovska, koja se trenutno nalazi u Litvaniji, u petominutnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.