Francuska posle drame eliminisala Litvance sa Mundobasketa

Izvor: B92, 07.Sep.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska posle drame eliminisala Litvance sa Mundobasketa

Francuska je posle izuzetno uzbudljive utakmice savladala Litvaniju rezultatom 76:75 i eliminisala je sa Svetskog prvenstva u Kini.

Francuska je sjajno počela ovu utakmicu, odmah je bek Orlando Medžika Evan Furnije ubacio 9 poena i nosio Francuze na svojim leđima u prvom desetominutnom periodu.

Litvanci su delovali nekako bledo, ali su se ipak držali u igri koliko su mogli. U drugom kvartalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Francuska je igrala još bolje i sigurnije, a na Nanda de Koloa Litvanci nisu imali odgovor.

Pred kraj prvog poluvremena je viđen i jedan incident, kada je Nando de Kolo faulirao Paulijusa Jankunasa i za to zaradio i ličnu i tehničku, a njega je odgurnuo Mantas Kalnietis i "nagrađen" nesporstkim faulom za to.

Kada se sve to završilo, de Kolo je "spakovao" još neke poene i doneo Francuskoj plus 10, pošto je na semaforu pisalo 50:40. U drugom poluvremenu su Litvanci počeli da se bude...

Treća četvrtina je bila egal, da bi u poslednjem kvartalu Litvanija napravila seriju i čak došla do prednosti u jednom momentu i delovalo je da je veliki preokret moguć.

Imali su Litvanci prednost, sjajno je igrao Jonas Valančiunas i gledali smo pravu dramu u završnici, posle koje je Francuska uspela da pobedi Litvance i da ih eliminiše sa ovog šampionata.

Francuska veza de Kolo – Furnije kombinovano je ubacila 45 poena, a treći francuski igrač Nikola Batum je dodao 12.

Što se tiče poraženog sastava, Jonas Valančiunas je imao 18 poena i 8 skokova, dok je Mantas Kalnietis imao 12, ali je sve to bilo nedovoljno da se izbegne poraz i eliminacija sa Mundobasketa.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Francuzi posle drame izbacili Litvanci, neefikasni Ameri bolji od Grka!

Izvor: 011vodič.com, 07.Sep.2019

Francuska je posle izuzetno uzbudljive utakmice savladala Litvaniju rezultatom 76:75 i eliminisala je sa Svetskog prvenstva u Kini.. Treća četvrtina je bila egal, da bi u poslednjem kvartalu Litvanija napravila seriju i čak došla do prednosti u jednom momentu i delovalo je da je veliki preokret...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.