Saradnik Navalnog u bolnici posle napada čekićem u Litvaniji

Izvor: VOA, 12.Mar.2024, 23:24

Saradnik Navalnog u bolnici posle napada čekićem u Litvaniji

Varšava — Leonid Volkov, dugogodišnji bliski saradnik preminulog ruskog opozicionog lidera Alekseja Navalnog, napadnut je u utorak ispred svoje kuće u Litvaniji nakon čega je primljen u bolnicu, prenijela je agencija Frans pres pozivajući se na lokalne izvore. "Leonid Volkov je upravo napadnut ispred kuće. Neko je polomio prozor na automobilu, isprskao ga suzavcem, a zatim je napadač počeo da udara Leonida čekićem", rekla je portparolka Kira Jarmuš. Litvanska policija saopštila je da je obaviještena da je ruski državljanin prebijen ispred svoje kuće i dodala da su policajci na licu mjesta. Navalnijevi saveznici podijelili su fotografije na kojima vidi povređeni Volkov. Policija je potvrdila da je u bolnici. Veliki dio osoblja Navalnijeve Fondacije za borbu protiv korupcije, uključujući 43-godišnjeg Volkova koji je njom predsjedavao do 2023. godine, živi u Litvaniji nakon što su pobjegli iz Rusije. Navalni je preminuo 16. februara u arktičkoj zatvorskoj koloniji pod još nerazjašnjenim okolnostima. Porodica Navalnog, saradnici i Zapad za njegovu smrt optužuju Kremlj, koji tvrdi da je ruski opozicionar umro prirodnom smrću. Litvanija snažno podržava Ukrajinu u svijetlu ruske invazije. Litvanski šef diplomatije Gabrielius Landsbergis osudio je napad na Eksu. "Vijesti o napadu na Leonida su šokantne. Relevantne vlasti rade na slučaju. Počinioci će odgovarati za to krivično djelo", poručio je Landsbergis.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPADNUT BLISKI SARADNIK NAVALJNOG? Objavljene jezive fotografije: "Udarali su ga čekićem"

Izvor: Blic, 13.Mar.2024, 00:11

Leonid Volkov, član ruske opozicije blizak Alekseju Navaljnom, tvrdi da je napadnut danas u blizini svoje kuće u Litvaniji. Volkov je napadnut čekićem u litvanskoj prestonici Viljnusu, rekla je Kira Džarmus, bivša portparolka Navaljnog.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.