RT: Beloruski opozicioni lider Tihanovskaja je „sigurna“ u Litvaniji, navodi premijer baltičke zemlje

Izvor: Vostok.rs, 11.Avg.2020, 09:26

RT: Beloruski opozicioni lider Tihanovskaja je „sigurna“ u Litvaniji, navodi premijer baltičke zemlje

Glavni kandidat opozicije koji se na izborima kandidovao protiv beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka trenutno se nalazi u Litvaniji, saopštio je ministar spoljnih poslova te zemlje. „Svetlana Tihanovskaja je sigurna. Ona je u Litvaniji ”, saopštio je Linas Linkevičijus. Litvanski ministar spoljnih poslova objavio je saopštenje pre nekoliko časova, rekavši da je "pokušao da dođe" do Tihanovskaje, ali da njenu lokaciju nije znalo čak ni njeno osoblje. Rekao je da je bio "zabrinut za njenu bezbednost."
Tihanovskaja je ranije tražila da se ponište predsednički izbori. Zabrinutost za bezbednost Tihanovskaje pojavila se nakon što su beloruske bezbednosne službe saopštile da su osujetile zaveru za atentat na nju. Međutim, opozicija je negirala da traži zaštitu policije. U Belorusiji su izbili masovni protesti otkako je objavljeno da je Aleksandar Lukašenko osigurao još jedan predsednički mandat sa gotovo 80 odsto glasova. Aktivisti opozicije tvrde da su rezultati lažni. Hiljade demonstranata okupilo se u glavnom gradu Minsku i drugim gradovima, što je rezultiralo nasilnim sukobima sa snagama bezbednosti. Lukašenko je za okrivio strane zemlje da rukovode protestima, tvrdeći da iza demonstracija stoje Poljska, Velika Britanija i Češka. Poljski i češki zvaničnici su negirali optužbe. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.