Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2017, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva grupa njemačkih i belgijskih vojnika stigla u Litvaniju

VILJNUS - Prva grupa njemačkih i belgijskih vojnika stigla je danas u Litvaniju u sklopu prebacivanja snaga NATO.

Grupa njemačkih oficira stigla je u Viljnus radi koordinisanja raspoređivanja bataljona od 1.200 ljudi u koje će spadati snage iz nekoliko članica NATO.

Portparol litvanske vojske Andrijus Dilda rekao je da je nešto ranije tridesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << belgijskih vojnika stiglo na drugi aerodrom na zapadu Litvanije, dok je brod sa logističkom opremom pristao u luku Klajpeda na obali Baltičkog mora.

Pored bataljona, koji će predvoditi Nijemci u Litvaniji, Kanada će biti na čelu multinacionalnog bataljona u ovoj zemlji, Britanija u Estoniji a SAD u Poljskoj

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.