Izvor: Blic, 13.Mar.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer pristao da plati kaznu zbog pušenja u baru

Litvanski premijer pristao je danas da plati kaznu od 290 evra zbog toga što je prekršio zabranu pušenja na javnom mestu.



Gediminas Kirkilas izjavio je nacionalnom radiju da se složio da on plati kaznu koja je nametnuta baru na obali Baltičkog mora u kojem je zapalio lulu.

"Mene treba kriviti za ovo. Naprosto sam zaboravio da više ne možemo da pušimo u barovima. Platiću kaznu koja je određena baru", kazao je Kirkilas.

Zabrana pušenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na javnim mestima uvedena je u Litvaniji 2006. godine. Kazne za kršenja pogađaju restorane i barove a ne osobe koje puše.

Kirkilas je prošlog meseca sedeo u baru sa premijerom susedne Letonije Ivarsom Godmanisom, kada je odlučio da zapali lulu. Litvanski premijer, koji decenijama puši lulu, odbio je da odustane od pušenja uprkos kritikama ministarstva zdravlja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.