Prebijeni ukrajinski opozicionar: Pod prisilom sam lagao da sam američki špijun

Izvor: Press, 06.Feb.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prebijeni ukrajinski opozicionar: Pod prisilom sam lagao da sam američki špijun

On je opisao kako su ga otmičari naterali da pred kamerama kaže da je za organizovanje antivladinih protesta u Ukrajini primao novac iz ambasade SAD.
"Morao sam da lažem samo da bi prestali da me muče... u jednom trenutku sam im rekao da me ubiju zato što više nisam mogao da izdržim", kazao je ovaj aktivista koji se trenutno oporavlja u Univerzitetskoj bolnici u Viljnusu.
Bulatov je jedan je od trojice >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << povređenih ukrajinskih demonstranata koji se leče u Litvaniji. On je u Vilnjus stigao u nedelju, samo nekoliko sati pošto je kijevski sud dozvolio njegovo napuštanje zemlje radi lečenja. U Litvaniji je potvrđeno da na njegovom telu ima znakova torture i surovog tretmana.
Kidnapovan je 22. januara, a potom je, po sopstvenim tvrdnjama, raspinjan i mučen, da bi posle osam dana bio pušten u jednoj šumi u okolini ukrajinske prestonice.
Bulatov je vođa pokreta "Automajdan" i tokom protesta organizovao je kolonu automobila koja se demonstrativno provezla pored imanja predsednika Viktora Janukoviča nedaleko od Kijeva, zbog čega se našao na meti policije.
Nakon što je prošle nedelje pušten, Bulatov je za ukrajinsku televiziju Kanal 5 izjavio kako su ga neidentifikovani otmičari razapinjali i prikovali ekserima, kako su mu odsekli uho i rezali ga po licu. Istakao je i kako mu je vid oslabio zbog toga što je sve vreme proveo u mraku.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.