Izvor: JužneVesti.com, 27.Jun.2023, 12:47

Piroćanac novi trener košarkaškog kluba u Litvaniji

Pirotski košarkaški trener Oliver Lola Kostić novi je trener litvanskog Juventusa i tako postao prvi strani trener u istoriji tog kluba. Kostić je potpisao jednogodišnji ugovor i krenuo sa radom u klubu.

Pomoćni trener u reprezentaciji Srbije u toku zime napustio je subotički Spartak, gde je imao poslednji trenerski angažman, a ima iskustvo rada u Litvaniji, gde je nekoliko sezona bio pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trenerima Žalgirisa.

Direktor njegovog kluba Gintautas Matulis rekao je da potraga za novim trenerom nije duga trajala.

Već početkom juna imamo stratega sa kojim ćemo raditi u predstojećoj sezoni. Posle dugih razgovora sa Oliverom, upoznali smo se sa trenerovom košarkaškom filozofijom koja je ispunila naša očekivanja, a dobili smo i dobre povratne informacije sa njegovih bivših radnih mesta. Trener je već pokazao inicijativu da dođemo u Litvaniju i zajedno iscrtamo konture tima za predstojeću sezonu, tako da počinjemo rad ne čekajući ništa - rekao je Matulis.

Tokom karijere bio je pomoćnik u rimskoj Lotomatici, moskovskom Dinamu, Crvenoj Zvezdi i minhenskom Bajernu, a kao samostalni trener vodio je i bugarski Lukoil Akademik i drugi tim Bajerna.

Kostić je već u Litvaniji i krenuo je sa radom na sastavu za novu sezonu, a kako su saopštili iz kluba, biće prvi trener u istoriji tog kluba koji nije Litvanac.

Podsetimo, pirotski trener od 2021. godine deo je stručnog štaba reprezentacije.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.