PO UZORU NA CRNU GORU: Hrvatska otvara granice za turiste, ali NE I ZA SRBIJU!

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2020, 14:41

PO UZORU NA CRNU GORU: Hrvatska otvara granice za turiste, ali NE I ZA SRBIJU!

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas otvaranje granice za turiste iz 10 zemalja, među kojima nema Srbije Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas otvaranje granice za turiste iz 10 zemalja, među kojima nema Srbije. - Napravili smo plan po kojem bismo izmenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Litvaniju, Litvaniju, Poljsku i Nemačku - rekao je Plenković, preneo je zagrebački portal Index. Plenković je na početku sednice vlade rekao da do ove odluke dolazi, kako je rekao, zbog sjajnih rezultata Hrvatske proteklih dana. Granice će, kazao je, biti otvorene za turiste iz deset evropskih zemalja, a lista će se proširivati, kaže, u skladu sa situacijom. Prethodno je Crna Gora učinila nešto slično, pa ni tamo Srbima za sada nije dozvoljeno da putuju. Hrvatska među najuspešnijima Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš naveo je kako poslednja tri dana u Hrvatskoj nema novih zaraženih korona virusom. - Nalazimo se među najuspešnijim zemljama u borbi protiv KOVID-19 u Evropi i svetu - rekao je dodavši kako od popuštanja mera imamo mali broj novozaraženih i povoljnu epidemiološku situaciju. Što se tiče reaktivacije bolničkog sistema, Beroš je istaknuo kako se rešavaju nerealizovani termini s lista čekanja iz marta i aprila i zakazani termini za maj.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Hrvatska otvara granicu za 10 zemalja, ali ne i prema Srbiji

Izvor: Luftika.rs, 28.Maj.2020

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da će ta zemlja otvoriti granicu za turiste iz 10 zemalja, ali među njima nisu oni iz Srbije.. „Uspeli smo u prvom poluvremenu pobediti epidemiju. Napravili smo plan po kojem bismo izmenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.