Novosel: Srbija nam neće biti problem na EP

Izvor: Mondo, 01.Feb.2013, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosel: Srbija nam neće biti problem na EP

Hrvatski trener smatra da će glavni rival Bosni i Hercegovini u grupi na Eurobasketu ovog leta biti Litvanija i Crna Gora, dok od "orlova" i Makedonije ne očekuje mnogo.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je prvo mesto u u proteklim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji pod vođstvom selektora Aleksandra Petrovića i njegovog savetnika Mirka Novosela.

Novosel smatra da je ključ uspeha košarkaša BiH bio kvalitetan rad >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i priprema za utakmice.

"Nije mala stvar osvojiti prvo mesto u grupi u kojoj igraju Gruzija i Letonija. To je rezultat dobrog rada, ali još bitnije je da se formirala nova, mlada selekcija košarkaša koja pred sobom ima sjajnu perspektivu", rekao je Novosel agenciji Fena.

Član košarkaške Kuće slavnih je istakao da su kvalifikacije bile samo prvi korak za selekciju BiH, i da je sada potrebno ostaviti dobar utisak na Eurobasketu.

"Potrebno je dobro pripremiti igrače i naći adekvatne sparing partnere u pripremnim utakmicama, jer će nam grupa u Sloveniji biti teška. Treba proširiti krug igrača i kompletirati ekipu, da igra ne bi zavisila samo o nekolicini igrača", objasnio je Novosel.

Iskusni hrvatski stručnjak smatra da će najozbiljniji protivnik BiH u grupi biti Litvanija i Crna Gora, dok od Srbije i Makedonije na predstojećem prvenstvu ne očekuje mnogo.

"Ako se Bosna i Hercegovina dobro pripremi trebalo bi da sa Litvanijom i Crnom Gorom uđe u krug reprezentacija koje će izboriti plasman u dalje takmičenje. Kada vidimo sastave svih selekcija moći ćemo da ocenimo koliko ko može, ali za sada ove dve selekcije smatram najvećim favoritima, dok od Srbije i Makedonije ne očekujem mnogo. Za selekciju BiH je bitno da igrači počnu EP sa mnogo volje i entuzijazma i onda možemo da očekujemo dobar rezultat", dodao je Novosel.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.