Migrantov apela na društevnim mrežama

Izvor: B92, 07.Apr.2016, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrantov apela na društevnim mrežama

Avganistanac koji je radio za litvanske vojnike u Avganistanu prebačen je u tu zemlju iz izbegličkog kampa u Grčkoj.

On je prebačen nakon apela za pomoć koji je uputio na društvenim mrežama.

Abdul Basir Jusofi (22) stigao je u Vilnjus nakon što mu je litvanska vlada dala petodnevnu vizu i platila put iz Grčke.

Mladi Jusofi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dirnuo Litvance nakon što je na društvenim mrežama postavio video snimak u kojem traži od predsednika Litvanije i naroda pomoć da izadje iz grškog izbegličkog kampa. Na video snimku je govorio na litvanskom, koji je naučio dok je radio za litvanske vojnike u avganistanskoj provinciji Gor.

Avganistanac sada može zvanično da podnese zahtev za azil u Litvaniji, koja je prihvatila da primi 1.100 izbeglica do 2017. godine prema dogovoru Evropske unije o preraspodeli izbeglica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.