Lodžeski srušio Litvaniju, Finska Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lodžeski "srušio" Litvaniju, Finska Rusiju

Košarkaška reprezentacija Belgije pobedila je danas u Rigi u uzbudljivoj završnici Litvaniju sa 76:74 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva, dok je u Grupi A Finska došla do prvog trijumfa na kontinentalnom šampionatu, savladavši Rusiju sa 81:79.

Belgija je do drugog trijumfa na šampionatu došla košem Metjua Lodžeskog u poslednjoj sekundi utakmice. Taj koš priznat je tek pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su arbitri pregledali usporeni snimak.

Litvanci su imali napad za pobedu, ali je pet sekundi pre kraja Mantas Kalnijetis promašio šut za tri poena.

Sem van Rosom je potom povukao kontru i promašio šut za dva poena, ali je Lodžeski uspeo da dođe do ofanzivnog skoka i "iz odbojke" postigne pobedonosni koš.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je upravo Lodžeski sa 20 poena, dok je Žonatan Tabu postigao 16.

U selekciji Litvanije istakao se Jonas Valančijunas sa 25 poena, a Paulijus Jankunas dodao je 13.

U Grupi A u Monpeljeu u podjednako uzbudljivoj utakmici Finska je do prvog trijumfa na šampionatu došla košem Peterija Koponena tri sekunde pre kraja susreta sa Rusijom.

Najistaknutiji u pobedničkom timu bio je Erik Marfi sa 19 poena, dok je Sasu Salin dodao 16.

S druge strane u reprezentacije Rusije najefikasniji bio je Vitalij Fidzon sa 22 poena, a Andrej Voroncevič dodao je 13.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EP: Lodžeski šokirao Litvance, Rusi "žele" da idu kući

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2015

Košarkaška reprezentacija Belgije napravila je najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, pošto je u trećem kolu D grupe savladala selekciju Litvanije sa 76:74 (12:20, 23:15, 22:19, 19:20)...Belgijanci su do druge pobede na šampionatu došli košem Meta Lodžeskog u poslednjoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.