Litvanka osvojila zlato i postavila novi svetski rekord na 50 metara prsno

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 15:29

Litvanka osvojila zlato i postavila novi svetski rekord na 50 metara prsno

Litvanska plivačica Ruta Mejlutite osvojila je zlatnu medalju u trci na 50 metara prsno na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, uz novi svetski rekord.

.Ona je finalnu trku završila za 29,16 sekundi, što je za 0,14 sekundi brže u odnosu na svetski rekord Italijanke Benedete Pilato, koji je Mejlutite izjednačila u subotu.

Srebro je osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američka plivačica Lili King vremenom od 29,94 sekunde, dok je Pilato došla do bronze (30,04).

U trci na 400 metara mešovitim stilom slavila je Kanađanka Samer Mekintoš, koja je rezultatom 4:27,11 minuta postavila novi rekord svetskih prvenstava.

Srebro je osvojila američka plivačica Kejti Grajms, koja je za pobednicom zaostala 4,30 sekundi, dok je Džena Forester iz Australije stigla do bronze (4:32,30).

U trci na 1.500 metara slobodnim stilom za muškarce zlatnu medalju je posle velike borbe osvojio Tunišanin Ahmed Hafnaui.

Hafnaui je trku isplivao za 14:31,54 minuta, čime je postavio rekord svetskih šampionata, a u finišu je bio bolji od američkog takmičara Roberta Finka za pet stotinki.

Ovo je Tunišaninu drugo zlato u Fukuoki, nakon što je pre četiri dana slavio u trci na 800 metara slobodnim stilom.

Bronzana medalja pripala je Australijancu Samjuelu Šortu (14:37,28).

U trci na 50 metara leđno slavio je aktuelni svetski rekorder Amerikanac Hanter Armstrong, koji je ostvario vreme od 24,05 sekundi.

Njegov sunarodnik Džastin Res je završio na drugom mestu (24,24), dok je do bronze došao Kinez Sju Đaju (24,50).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.