Litvanija potvrdila prve slučajeve kovid-19 među vizonima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 17:08

Litvanija potvrdila prve slučajeve kovid-19 među vizonima

Nadležni organi u Litvaniji su saopštili da su u ovoj zemlji potvrđeni prvi slučajevi korona virusa na farmi vizona među 22 uginule životinje, prenela je agencija Rojters.

Testiranje na korona virus na farmi sa oko 60.000 vizona počelo je nakon što su životinje počele iznenada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da umiru. Direktor farme je rekao da veruje da su se vizoni korona virusom zarazili od jednog radnika.

Nadležni navode da je farma stavljena u karantin i da je do sada uništeno 40 vizona koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim.

Ostale životinje se nalaze pod strogim nadzorom, a dalje odluke biće donete u skladu sa razvojem situacije.

U Litvaniji na 86 farmi ima 1,6 miliona vizona.

Vlasti Danske su prošle nedelje saopštile da je novi mutirani oblik korona virusom potvrđen među vizonima najverovatnije iskorenjen.

Svi vizoni na farmama u Danskoj su uništeni nakon pojave korona virusa među životinjama i otkrića mutiranog soja, za koji su vlasti saopštile da pokazuje smanjenu osetljivost na antitela.

U Litvaniji se radi krzna uzgaja znatno manje vizona nego u Danskoj, čije je tržište bilo jedno od najvećih na svetu.

Francuska i Poljska su prve slučajeve kovid-19 među vizonima potvrdile u toku prošle nedelje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi slučajevi korone na farmi vizona u Litvaniji

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2020

Nadležni organi u Litvaniji su saopštili da su u ovoj zemlji potvrđeni prvi slučajevi korona virusa na farmi vizona među 22 uginule životinje, prenela je agencija Rojters...Testiranje na korona virus na farmi sa oko 60.000 vizona počelo je nakon što su životinje počele iznenada da umiru. Direktor...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.