Letonija proglasila vanredno stanje na granici sa Belorusijom

Izvor: Beta, 10.Avg.2021, 18:37

Letonija proglasila vanredno stanje na granici sa Belorusijom

Letonija je danas proglasila vanredno stanje na granici sa Belorusijom i ovlastila graničnu policiju da upotrebi vatreno oružje i silu za sprečavanje ilegalnih migracija.Letonija, kao i susedna Litvanija, se poslednjih nekoliko meseci suočava sa povećanim prilivom ilegalnih migranata sa Bliskog istoka koji u tu državu ulaze iz Belorusije.Vanredno stanje će na snazi biti od 11. avgusta do 10. novembra, preneli su lokalni mediji.Granica izmedju Letonije i Belorusije je dugačka oko 175 kilometara.U poslednja četiri dana u Letoniju 283 osobe su privedene zbog ilegalnog prelaska iz Belorusije. To je posledica napetosti izmedju Belorusije i EU, a Baltičke zemlje optužuju Belorusiju da se sveti zbog sankcija koje je zvaničnicima te zemlje uvela Unija.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Letonija uvodi VANREDNO STANJE na granici sa Belorusijom zbog migranata

Izvor: Blic, 10.Avg.2021

Letonska vlada odobrila je predlog ministarke unutrašnjih polova Marije Golubeve, da uvede vanredno stanje na granici sa Belorusijom zbog ilegalnih prelaza migranata, odlučeno je danas na sednici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.