Juniori Srbije drugi na svetu, Litvanija šampion

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2011, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniori Srbije drugi na svetu, Litvanija šampion

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u finalu Svetskog prvenstva u Letoniji od selekcije Litvanije rezultatom 85:67 (18:13, 21:19, 23:15, 23:20).

Izabranici Dejana Mijatovića vodili su u prvoj četvrtini više računa o odbrani, tako da su u napadu zakazali, praveći prečesto greške. S druge strane, ni Litvanci nisu briljirali ne uspevajući da odmaknu na pristojniju prednost.

U drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << četvrtini viđena je mnogo bolja organizacija igre Srbije, koja je uspela da sustigne Litvance na samo poen prednosti (32:31). Ipak, prvo poluvreme srpski košarkaši završili su sa minusom od sedam poean razlike.

U trećoj četvrtini Srbija je čas blistala, čas se brukala na terenu, a na njenom kraju ipak je prevladalo ovo drugo. Uspeli su Bogdanović i drugovi da sredinom treće deonice sjajnom igrom pod košem dođu do 44:44 a onda je usledio neverovatan pad sačinjen od loših dodavanja, šuteva i pre svega, slabe komunikacije u napadu.

Došli su Litvanci do 62:47 na kraju treće četvrtine, a u poslednjoj deonici su naprosto samleli naše juniore i zasluženo su trijumfovali rezultatom 85:67.

Ubedljivo najbolji igrač finalnog meča bio je mladi centar Litvanije Jonas Valanciunas koji je ubacio neverovatnih 36 poena uz osam skokova, dok je Edgaras Ulanovas ubacio 12 koševa uz pet skokova.

U srpskom timu istakao se Đorđe Drenovac sa 14 poena i četiri skoka, dok je poen manje ubacio Bogdan Bogdanović. Po 11 koševa na kontu imali su Aleksandar Cvetković i Bogić Vujošević.

Treće mesto na Svetskom prvenstvu osvojila je mlada selekcija Rusije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.