Fiba pokreće E-sport ligu nacionalnih federacija

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 10:48

Fiba pokreće E-sport ligu nacionalnih federacija

Međunarodna košarkaška federacija (Fiba) objavila je danas pokretanje svog prvog međunarodnog takmičenja u igranju video igrice 2K - ”Fiba Esports Open 2020”.
Kako se navodi, Fiba je sa velikim oduševljenjem zajedno sa nacionalnim federacijama ušla u ovaj pilot projekat.

Početna serija mečeva održaće se od 19. do 21. juna ove godine, uz učešće timova Argentine, Australije, Austrije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Brazila, Kipar, Indonezije, Italije, Letonije, Libana, Litvanije, Novog Zelanda, Filipina, Rusije, Saudijske Arabije, Španije, Švajcarske i Ukrajine.
Svaki tim će se sastojati od sedam igrača, pet na terenu i dve rezerve. Igre će se igrati na daljinu na platformi NBA 2K koristeći Pro-AM režim i omogućavajući potpuno prilagođavanje avatara igrača, uniformi i dizajna arena.
Cela ”Fiba Esports Open 2020” serija biće proizvedena iz potpuno novog Fiba E-sport studija smeštenog u Rigi, sa svakodnevnom četvoročasovnom emisijom.
Svaki duel će se prenositi uživo na Fejsbuku, Tviču i Jutjub kanalima Fibe, sa komentarima na engleskom jeziku.
”Fiba je izuzetno ponosna i uzbuđena što je započela svoje putovanje u esportu sa ’Fiba Esports Open 2020’, pilot projektom izložbenih igara između nacionalnih timova u saradnji sa NBA 2K", rekao je Frenk Linders, generalni direktor Fiba za medije i marketing.
”Inicijativa je bila pokrenuta od strane Centralnog odbora Fiba kao važna, i u skladu sa strateškim ciljem uvećavanja Fiba porodice. U ovim izazovnim vremenima osećamo se ohrabreni entuzijazmom nekih naših nacionalnih federacija, koje su već aktivne na ovom polju i oni su nam bili i biče važni partneri u ovome”.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.