EL - Micić odličan u porazu Žalgirisa

Izvor: Sportske.net, 16.Nov.2017, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Micić odličan u porazu Žalgirisa

Litvanski šampion napravio korak unazad porazom od Baskonije na domaćem terenu u okviru 8. kola Evrolige.

Košarkaši litvanskog Žalgirisa nisu uspeli da krunišu uspehe iz prethodna dva kola pobedom na domaćem terenu, pošto su večeras kapitulirali pred Baskonijom.

Nakon dve vezane pobede na strani ekipa Šarunasa Jasikevičijusa poražena je u "Žalgirio Areni" od Baskonije rezultatom 97:77 (21:15, 33:17, 16:25, 27:20) u okviru osmog kola >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Evrolige.

Domaći su utakmicu izgubili u prvom poluvremenu posle kojeg su imali 22 poena zaostatka tako da im ni dosta bolja igra u trećem kvartalu nije previše pomogla.

Baskonija je vodila od prvog do poslednjeg minuta. Žalgiris je na startu poslednje deonice uspeo da smanji zaostatak na sedam poena ali su kola nakon toga ponovo krenula nizbrdo što je rezultiralo ubedljivim porazom.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Paulius Jankunas sa 20 poena i 3 skoka, a naš Vasilije Micić pratio ga je sa 12 poena (4/4 za dva) i 8 asistencija.

Španski sastav je imao mnogo više raspoloženih pojedinaca a najefikasniji su bili Tornike Šengelija (8 sk, 2 as) i Rodrig Bobua sa po 19 poena.

Baskonija se posle tri trijumfa u poslednje četiri utakmice pomakla sa dna i sada zauzima dvanaesto mesto na tabeli sa skorom 3-5, dok Žalgiris ostaje na devetom mestu sa polovičnim učinkom (4-4).

Big victory as @Baskonia defeats @bczalgiris behind @TokoShengelia23's 19p, Beaubois' 19p, Voigtmann's 15p & @jaygranger11's 14p. pic.twitter.com/iDE7yCOXO5

— EuroLeague (@EuroLeague) November 16, 2017
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.