Amerikanci povećavaju broj aviona u baltičkim državama

Izvor: BKTV News, 06.Mar.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci povećavaju broj aviona u baltičkim državama

Američko Ministarstvo odbrane planira da poveća broj svojih borbenih aviona “F-15S” stacioniranih u Estoniji, Letoniji i Litvaniji, izjavio je portparol Pentagona.

Misija NATO u baltičkim država, koja trenutno ima četiri borbena aviona “F-15S” biće pojačana do kraja sedmice sa šest lovaca i jednim avionom za snabdevanje tipa “boing KC135 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << stratotanker”.
Američki ministar odbrane Čak Hejgel juče je najavio tokom govora u Kongresu da će intenzivirati vojnu saradnju sa Poljskom i baltičkim državana povodom tenzija u Ukrajini.
“Ministarstvo odbrane od jutros sprovodi mere za podršku našim saveznicima, uključujući proširenje vazduhoplovne obuke u Poljskoj i jačanje uloge SAD u misiji protivvazdušnog nadzora NATO nad baltičkim državama”, rekao je Hejgel pred Komitetom za oružane snage Senata.
On je istakao da SAD ponovo potvrđuje svoju privrženost saveznicima u centralnoj i istočnoj Evropi.
Izvor: Srna
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.