Aleksandar Vlahović za RTV: Do kraja godine srpska ekonomija se vraća na nivo pre pandemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2021, 18:40

Aleksandar Vlahović za RTV: Do kraja godine srpska ekonomija se vraća na nivo pre pandemije

Do kraja godine srpska ekonomija će se vratiti na nivo pre pandemije koronavirusa, kaže u intervjuu za RTV predsednik Saveza ekonomsita Srbije, Aleksandar Vlahović. Glavni razlog je struktura naše privrede, koja je i tokom 2020. zabeležila minimalan pad, objašnjava Vlahović i napominje da su bolju statistiku od Srbije prošle godine imale samo Litvanija i Irska.

Bržem oporavku srpske privrede, prema mišljenju Aleksandra Vlahovića, doprineo je velik paket državne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomoći našim preduzećima i preduzetnicima, tokom prošle i ove godine, ali i različite mere koje je donela Narodna banka. Međutim, kako kaže, i struktura naše privrede je tu imala značajan uticaj.

Vlahović zaključuje da u Srbiji tokom krize nije došlo do ozbiljnog pada ukupnog trgovinskog bilansa, da je u nekim oblastima čak došlo i do blagog rasta investicija i da nam svet to daje jasan signal da možemo računati na značajnu stopu rasta bruto domaćeg proizvoda u ovoj godini.

Ceo intervju sa Aleksandrom Vlahovićem i druge teme iz privrede, pogledajte u emisji "Biznis monitor", sutra u 16 i 30 na našem Prvom programu.


Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.