Izvor: S media, 08.Jan.2012, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestervele: Nemačka će pomoći Libiji

Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele izjavio je danas u Tripoliju da će Nemačka pomoći rekonstrukciju Libije razorene gradjanskim ratom.

"Želimo da Libija krene pravim putem koji vodi pluralističkom društvu i daje velike šanse libijskom narodu", rekao je Vestervele tokom svoje prve posete Libiji posle ubistva lidera Moamera Gadafija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Tripoli: Petoro mrtvih u sukobu pobunjenika

Pogledajte Sirt – Gadafijevu prestonicu koja više ne postoji (VIDEO)

Naši lekari opet idu u Libiju, plata oko 2.000 evra (FOTO)

Vestervele je u jednodnevnu posetu Libiji došao u pratnji poslovnih ljudi, a tokom razgovora sa libijskim zvaničnicima je govorio o mogućnosti saradnje u oblasti obnovljive energije i o pomoći Nemačke zdravstvu Libije.

"Mi želimo da budemo tu za vas kako biste mogli da iskoristite svoje šanse. Nemačka može da Libiji pomogne u izgradnji bolnica i u obučavanju osoblja", rekao je on.

Nemačka je bila uzdržana kada se u Savetu bezbednosti UN prošle godine glasalo o rezoluciji kojom je NATO dobio dozvolu za upotrebu sile u Libiji.

Vestervele je juče posetio Alžir, a iz Libije putuje za Tunis.

(Beta-AFP)
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.