Nemačka će pomoći obnovu Libije

Izvor: B92, 08.Jan.2012, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemačka će pomoći obnovu Libije"

Tripoli -- Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele izjavio je u Tripoliju da će Nemačka pomoći rekonstrukciju Libije razorene građanskim ratom.

"Želimo da Libija krene pravim putrm koji vodi pluralističkom društvu i daje velike šanse libijskom narodu", rekao je Vestervele tokom svoje prve posete Libiji posle ubistva lidera Moamera Gadafija.

Vestervele je u jednodnevnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posetu Libiji došao u pratnji poslovnih ljudi, a tokom razgovora sa libijskim zvaničnicima je govorio o mogućnosti saradnje u oblasti obnovljive energije i o pomoći Nemačke zdravstvu Libije.

"Želimo da budemo tu za vas kako biste mogli da iskoristite svoje šanse. Nemačka može da Libiji pomogne u izgradnji bolnica i u obučavanju osoblja", rekao je on.

Nemačka je bila uzdržana kada se u Savetu bezbednosti UN prošle godine glasalo o rezoluciji kojom je NATO dobio dozvolu za upotrebu sile u Libiji.

Vestervele je juče posetio Alžir, a iz Libije putuje za Tunis.
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli,   Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka će pomoći Libiji

Izvor: Beta, 08.Jan.2012

TRIPOLI. 8. januara 2012. (Beta-AFP) - Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele izjavio je u nedelju u Tripoliju da će Nemačka pomoći rekonstrukciju Libije razorene gradjanskim ratom...Vest..

Nastavak na Beta...

Vestervele: Nemačka će pomoći Libiji

Izvor: S media, 08.Jan.2012

Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele izjavio je danas u Tripoliju da će Nemačka pomoći rekonstrukciju Libije razorene gradjanskim ratom..."Želimo da Libija krene pravim putem koji vodi pluralističkom društvu i daje velike šanse libijskom narodu", rekao je Vestervele tokom svoje...

Nastavak na S media...

Nemačka obnavlja Libiju!

Izvor: RTS, 08.Jan.2012

Spremni smo da pomognemo obnovu Libije, izjavio ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele u Tripoliju. Sa premijerom prelazne vlade Libije Abdelom Rahimom al Kibom razgovarano o tehnologijama obnavljanja energije...Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele izjavio je da je njegova zemlja spremna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.