VOĐA AK KAIDE POZVAO NA REVOLUCIJU U ALŽIRU

Izvor: Kurir, 12.Okt.2011, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOĐA AK KAIDE POZVAO NA REVOLUCIJU U ALŽIRU

ISLAMABAD - Vođa Al Kaide Ajman al Zavahiri pozvao je Alžirce da svrgnu vladu predsednika Abdelaziza Buteflike i pohvalio libijske pobunjenike za zauzimanje libijske prestonice Tripolija.

U video-snimku koji je objavljen u utorak, naslednik Osame bin Ladena zatražio je od Libijaca da usvoje šerijatski zakon i obnove zemlju nakon svrgavanja dugogodišnjeg libijskog lidera Moamera Gadafija.

"Prva stvar >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koju će NATO tražiti od vas je da se odreknete vašeg islama", rekao je Zavahiri, na osnovu prevoda snimka koji je uradio Američki servis SITE, rekavši za vojnu alijansu da je "zapadna banda", preneo je AFP.

"I ako sam čestitao našim ljudima u Libiji za njihovu pobedu nad tiraninom, pozivam naše ljude u Alžiru da slede njihov primer", rekao je Zavahiri.

Na snimku, koji je objavljen na ekstremističkim forumima i traje 13 minuta, vidi se Zavahiri koji u beloj odeći sedi na stolici, dok je iza njega zelena pozadina.

Egipatski ekstremista i dugogodišnji broj dva u Al Kaidi, preuzeo je vođstvo nad tom terorističkom mrežom pošto su američki komandosi ubili Bin Ladena u Pakistanu 2. maja.

SAD su saopštile prošlog meseca da veruju da se Zavahiri nalazi u Pakistanu.
Pogledaj vesti o: Libija,   Osama Bin Laden,   Gadafi,   Moamer Gadafi,   NATO

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.