U Sredozemnom moru nestalo 117 migranata?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2019, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sredozemnom moru nestalo 117 migranata?

U vodama Sredozemnog mora nadomak Libije se, nakon prevrtanja gumenog čamca, možda udavilo čak 117 migranata, izjavio je danas zvaničnik Međunarodne organizacije za migracije Flavio di Ðakomo pozivajući se na tvrdnje troje spasenih migranata.

On kazao je da je helikopter italijanske mornarice spasao tri migranta u petak, a da oni tvrde da je na čamcu koji je krenuo iz Libije bilo ukrcano njih 120, prenosi AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Italijanska mornarica navodi da su iz aviona bačeni prsluci za spasavanje kada je uočen čamac koji tone sa ukrcanih 20-ak osoba.

Nije odmah bilo jasno da li su neki migranti već ispali iz čamca, navodi se.

Italijanska obalska straža navodi da je Libija zatražila od teretnog broda koji se u blizini nalazio da se uključi u potragu za preživelima, ali da niko nije pronađen.

Italijanska novinska agencija ANSA prenela je tvrdnje libijskih zvaničnika koji su kazali da je bod libijske obalske straže koji je poslat, morao da se vrati u luku zbog mehaničkih problema.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

NESREĆA U SREDOZEMNOM MORU Poginulo troje ljudi, traga se za još 15 osoba

Izvor: Blic, 20.Jan.2019, 01:50

Najmanje troje migranata je poginulo, a 15 se vode kao nestalo, nakon nesreće u Sredozemnom moru u blizini libijske obale, saopšteno je iz italijanske mornarice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.