Kod Libije nestalo 117 migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Libije nestalo 117 migranata

Zvaničnik Međunarodne organizacije za migracije Flavio di Đakomo rekao je da je, prema navodima preživelih, 117 migranata možda nastradalo kada se gumeni čamac koji ih je vozio prevrnuo nedaleko od libijske obale.

Prema njegovim rečima, italijanski vojni helikopter je juče u Italiju doveo troje preživelih koji su naveli da je u brodu bilo 120 ljudi.

Italijanska mornarica je saopštila da je njen avion bacio pojaseve za spasavanje kada je juče uočio da tone >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << brod sa oko 20 ljudi. Ne zna se da li su neki migranti ranije pali u more.

Libija je zatražila od obližnjeg teretnog broda da učestvuje u potrazi za preživelima ali niko nije pronađen.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brodolom u Sredozemnom moru, nestalo 117 migranata

Izvor: RTS, 19.Jan.2019

Nakon prevrtanja gumenog čamca, u vodama Sredozemnog mora nadomak Libije, nestalo je a možda i udavilo 117 migranata, izjavio je zvaničnik Međunarodne organizacije za migracije Flavio di Đakomo pozivajući se na tvrdnje troje spasenih migranata. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.