U Libiji greškom bombardovani pobunjenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2011, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Libiji greškom bombardovani pobunjenici

BENGAZI -

NATO snage su, izgleda, greškom izvele napad na libijske pobunjenike, blizu grada Adždabija, pri čemu je ranjeno najmanje 16 ljudi, dok se u prestonici Tripoliju i dalje mogu čuti eksplozije i pucnjava.

Portparol pobunjenika u Adždabiji Farag al-Mograbi izjavio je da se jučerašnji napad desio blizu sela Amrer Gabs, oko 30 kilometara severozapadno od Adždabije i da je u pitanju, verovatno, bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "vazdušni napad NATO-a u kome je greškom pogođena ta lokacija".

"Istražujemo odakle je došao napad, da li je to bio napad NATO-a ili snaga (libijskog lidera Muamera) Gadafija", izjavio je Al-Mograbi agenciji Rojters.

U napadu, prema njegovm rečima, niko nije poginuo, ali je uništeno šest vozila sa protivavionskim topovima.

Portparol NATO-a izjavio je da nemaju informacije o tom napadu.

Alijansa je ranije nekoliko puta greškom gađala pozicije pobunjenika, navodeći da je teško razlikovati pobunjeničke i Gadafijeve snage u pustinjama, gde obe strane koriste slična vozila.

U libijskoj prestonici tokom noći se čulo osam eksplozija u jugoistočnom i jugozapadnom delu grada, a prema izveštaju libijske državne televizije, NATO je gađao mete u distriktu Al-Ferdžan.

U jučerašnjem napadu NATO snaga uništen je hotel, verovatno prazan, u centralnoj oblasti Tripolija Venzrik, blizu administrativnih zgrada i prostorija državne televizije, preneo je AFP.

Pobunjenici su viđeni kako patroliraju ulicama mesta Zavit Bagul, 20 kilometara od Zintana, a Gadafijeve snage su napustile pozicije oko tog sela, ostavljajući za sobom odeću i municiju.

Pobunjenici su ušli i u grad Lavanija, oko sedam kilometara dalje, kao i u Ganimu, manje od 10 kilometara od Jafrana.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi,   Tripoli

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U NATO napadima u Libiji greškom pogođeni pobunjenici

Izvor: Politika, 17.Jun.2011

BENGAZI – NATO snage su, izgleda, greškom izvele napad na libijske pobunjenike, blizu grada Adždabija, pri čemu je ranjeno najmanje 16 ljudi, dok se u prestonici Tripoliju i dalje mogu čuti eksplozije i pucnjava...Portparol pobunjenika u Adždabiji Farag al-Mograbi izjavio je da se napad desio...

Nastavak na Politika...

NATO GREŠKOM GAĐAO LIBIJSKE PONUNJENIKE

Izvor: Kurir, 17.Jun.2011

BENGAZI - NATO snage su, izgleda, greškom izvele napad na libijske pobunjenike, blizu grada Adždabija, pri čemu je ranjeno najmanje 16 ljudi, dok se u prestonici Tripoliju i dalje mogu čuti eksplozije i pučnjava...Portparol pobunjenika u Adždabiji Farag al-Mograbi izjavio je da se jučerašnji...

Nastavak na Kurir...

NATO greškom gađao libijske ponunjenike

Izvor: Glas javnosti, 18.Jun.2011, 07:12

BENGAZI - NATO snage su, izgleda, greškom izvele napad na libijske pobunjenike, blizu grada Adždabija, pri čemu je ranjeno najmanje 16 ljudi, dok se u prestonici Tripoliju i dalje mogu čuti eksplozije i pučnjava...Portparol pobunjenika u Adždabiji Farag al-Mograbi izjavio je da se jučerašnji...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.