Teške borbe za Misuratu

Izvor: RTS, 10.Jun.2011, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teške borbe za Misuratu

Najmanje 31 osoba poginula, a više od 110 ranjeno u najnovijem napadu snaga libijskog vođe Moamera Gadafija na Misuratu, saopštili medicinski izvori. Teška artiljerija i tenkovi libijske vojske gađali pobunjeničke položaje 30 kilometara od Dafnije.

U napadu snaga libijskog vođe Moamera Gadafija na Misuratu najmanje 31 osoba poginula, a oko 110 je ranjeno, saopštili su medicinski izvori, a prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rojters.

Turska je ponudila garancije libijskom lideru Moameru Gadafiju ukoliko odmah napusti Libiju ali još uvek nije dobila odgovor na tu ponudu, izjavio je turski premijer Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je rekao da Gadafi nema više nikakve alternative sem da napusti Libiju, uz garancije koje će mu biti date, prenosi Frans pres.

Lekar u bolnici Hikma rekao je da su Gadafijeve snage koristile tenkove, artiljeriju i granate prilikom bombardovanja Dafnije, na oko 30 kilometara od Misurate.

Pobunjenici su ranije saopštili da su Gadafijeve snage gađale njihove pozicije u regionu Zapadnih planina tokom noći i optužili NATO što ne čini više da bi ih zaustavio.

"Gadafijeve snage gađaju Zintan granatama", izjavio je portparol pobunjenika Abdulrahman, misleći na grad koji se nalazi 160 kilometara jugozapadno od Tripolija.

Drugi portparol Džuma Ibrahin izjavio je da su Gadafijeve trupe napale i gradove Jafran i Nalut i da pojačavaju svoje redove u blizini granice sa Tunisom da bi ponovo zauzeli granični prelaz Vazin.

Rojtersov izveštač je naveo i da je u Tripoliju čuo snažne eksplozije odmah posle ponoći, što je uobičajeno vreme kada NATO izvodi vazdušne napade na libijsku prestonicu.

NATO je, u međuvremenu, demantovao izveštaj libijske državne televizije da su libijske snage oborile helikopter NATO-a u more, u blizini grada Zlitan.

Libijska državna televizija je citirala vojnog portparola koji je rekao da je to treća letelica koje su libijske snage oborile otkako je NATO počeo vazdušne napade na tu zemlju u martu.
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.