Stotine migranata evakuisano zbog sukoba u Tripoliju

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2018, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine migranata evakuisano zbog sukoba u Tripoliju

Stotine migranata, koji su se nalazili u kolektivnim centrima, evakuisano je ove sedmice usled žestokih obračuna naoružanih grupa u zemlji, saopšteno je iz Agencije UN za izbeglice (UNHCR).

Iz libijskog Ministarstva zdravlja saopšteno je da je u sukobima u južnom predgrađu Tripolija od početka sedmice poginulo najmanje 27 ljudi, dok je skoro stotinu njih ranjeno.

Iz kancelarije visokog komesara UN za izbeglice saopšteno je da je oko 300 migranata u centru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ain Zara, uglavnom poreklom iz Eritreje, Etiopije i Somalije, bilo direktno izloženo opasnosti usled sukoba u predgrađu libijske prestonice. UNHCR navodi da su migranti prebačeni u centar Abu Salim, koji se nalazi u relativno bezbednijem delu prestonice, u kojem im pomoć mogu pružiti međunarodne organizacije.

Mnogi migranti, koji su presretnuti ili spaseni na moru, našli su se u ovim centrima u kojima su loši uslovi za život. UNHCR u saopštenju navodi da se protivi zatvaranju izbeglica i azilanata kojima je potrebna međunarodna zaštita.

Rivalske grupe obustavile su juče sukobe južno od Tripolija, nakon što je postignut dogovor o prekidu vatre.

Autor: Srna
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.