Stotine migranata evakuisano zbog sukoba u Tripoliju

Stotine migranata, koji su se nalazili u kolektivnim centrima, evakuisano je ove sedmice usled žestokih obračuna naoružanih grupa u zemlji, saopšteno je iz Agencije UN za izbeglice (UNHCR).
Stotine migranata evakuisano zbog sukoba u Tripoliju
Foto: Pixabay
Iz libijskog Ministarstva zdravlja saopšteno je da je u sukobima u južnom predgrađu Tripolija od početka sedmice poginulo najmanje 27 ljudi, dok je skoro stotinu njih ranjeno.
 
Iz kancelarije visokog komesara UN za izbeglice saopšteno je da je oko 300 migranata u centru Ain Zara, uglavnom poreklom iz Eritreje, Etiopije i Somalije, bilo direktno izloženo opasnosti usled sukoba u predgrađu libijske prestonice. UNHCR navodi da su migranti prebačeni u centar Abu Salim, koji se nalazi u relativno bezbednijem delu prestonice, u kojem im pomoć mogu pružiti međunarodne organizacije.
 
Mnogi migranti, koji su presretnuti ili spaseni na moru, našli su se u ovim centrima u kojima su loši uslovi za život. UNHCR u saopštenju navodi da se protivi zatvaranju izbeglica i azilanata kojima je potrebna međunarodna zaštita.
 
Rivalske grupe obustavile su juče sukobe južno od Tripolija, nakon što je postignut dogovor o prekidu vatre.
  • Nemanja

    31.08.2018 08:45
    Isti problem
    Veliki je problem uspostaviti red u zemlji gde je bila diktatura. Gomila njih se bori za prevlast i dok ne dođe neko ko je jači od svih biće ratnih dejstava. Demokratija ne postoji tako da nema šanse za izborima itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet