Izvor: Njuz.net, 25.Feb.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović traži od Pentagona da svoje tvrdnje dokaže na poligrafu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 25. februar 2016, (Njuz) – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahtevao je danas od Pentagona da na poligrafu dokaže tvrdne da srpske diplomate nisu stradale u američkim vazdušnim udarima na bazu „Islamske države“ u Libiji.
Stefanović je rekao da će odbijanje Pentagona da se podvrgne poligrafskom testiranju biti nedvosmislen znak da njihove tvrdnje nisu osnovane.
– Ukoliko su tvrdnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << koje je izneo portparol američkog Ministarstva odbrane Džef Dejvis tačne ne vidim u čemu je problem da on, ili bilo ko iz Pentagona, to dokaže i na poligrafu. Ne znamo na osnovu čega Pentagon temelji svoj stav da nema pouzdanih informacija da je dvoje srpskih diplomata stradalo od američkih bombi kada nije obavljeno poligrafsko testiranje – izjavio je Stefanović.
– Mi smo spremni da organizujemo testiranje u svako doba dana i noći. Na Pentagonu je da povuče sledeći potez. Sve dok svoje tvrdnje zasnivaju samo na priči, bez jasnog pokrića u vidu poligrafa, mi imamo prava da u njih osnovano sumnjamo – rekao je ministar.
Na pitanje novinara šta će Srbija učiniti ukoliko Pentagon odbije testiranje ministar Stefanović je istakao da će u tom slučaju uslediti veoma oštra reakcija.
– U svakoj svojoj izjavi pomenuću da su izbegli poligrafsko ispitivanje – napomenuo je on.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.