Sejf ostaje u Libiji

Izvor: RTS, 09.Apr.2012, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejf ostaje u Libiji

Gadafijevom sinu, Sejfu el Islamu, biće suđeno u Libiji. Presuda će biti doneta do sredine juna, saopštili libijski zvaničnici.

Sinu Moamera Gadafija, Sejfu el Islamu biće suđeno u Libiji, a presuda će biti doneta pre sredine juna, saopštili su libijski zvaničnici.

Portparol Prelaznog nacionalnog saveta Mohamed el Harizi rekao je da će Islam, o kojem se govorilo kao nasledniku bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << libijskog vođe, u roku od 10 dana biti prebačen u prestonicu i da će suđenje biti završeno pre parlamentarnih izbora koji bi trebalo da se održe za dva meseca.

Sejf el Islam je u novembru uhvaćen u pustinji na jugu Libije.

Mohamed el Harizi je rekao da će protiv Gadafijevog sina biti podignute optužnice za ubistvo, korupciju i silovanje tokom vladavine njegovog oca.

Grupe za zaštitu ljudskih prava tražile su od novih libijskih vlasti da Islam bude prebačen u Međunarodni krivični sud u Hagu koji ga traži zbog ubistva i mučenja.
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.