Sarkozi demantovao da mu je Gadafi finansirao kampanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi demantovao da mu je Gadafi finansirao kampanju

PARIZ -

Francuski predsednik Nikola Sarkozi (Nicolas Sarkozy) oštro je danas demantovao da mu je bivši libijski lider Moamer Gadafi finansirao predsedničku kampanju 2007 godine.

Sarkozi je takođe odbacio i kritike socijalista da mu je predsednička kampanja po retorici slična onoj koju su vodili nacistički kolaboracionisti tokom Drugog svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rata.

Optužbe da je Gadafi finansirao Sarkozijevu predsedničku kampanju 2007. godine nisu nove. Tu tvrdnju svojevremeno je izneo Gadafijev sin Seif al Islam, a sada su je u predizbornoj kampanji iskoristili i socijalisti.

"To je nameštaljka, to je obična kleveta", rekao je Sarkozi gostujući na francuskoj televiziji Kanal plus.

Kandidat socijalista za predsednika Fransoa Oland (Fransoci Hollande) zatražio je sudsku istragu kako bi se utvrdilo da li je Gadafi zaista finansirao predizbornu kampanju Sarkozija. Isto je zatražila i predsednički kandidat iz 2007. godine Segolen Roajal (Segolene Roayal).

Drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj biće održan 6. maja. Ankete pokazuju da kandidat socijalista Fransoa Oland ima veće izglede za pobedu. Oland je svoju kampanju bazirao uglavnom na socijalnim temama, obećavajući otvaranje novih radnih mesta i veće poreze za bogate.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi,   Pariz,   Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.