SAD: Gadafiju nestaje nafte

Izvor: TvojPortal.com, 13.Jul.2011, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Gadafiju nestaje nafte

/vesti online/ Građani Tripolija i pripadnici libijske vojske suočavaju se s dramatičnom nestašicom goriva, a Gadafi ima sve manje novca a plaća trupe i ono što mu je preostalo od vlade, tvrde američki izvori.
Pobunjeničke snage, koje su zauzele gradove na potezu od Naluta do Kikle u planinama Nafusa na zapadu Libije, presekle su vitalni naftovod koji sirovim "crnim zlatom" snabdeva ključne rafinerije u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Al-Zavija, pod kontrolom Gadafijeve vlade.
 
Moamer el Gadafi

Uz to, manjak novca u kasi libijskih vlasti uvećan je nakon što je Turska prošle sedmica odlučila da zapleni milione njihovih dolara na računima arapske Turske banke.
Zvaničnici vlade u Tripoliju upozoravaju da bi istočna polovina zemlje, koja je pod kontrolom pobunjenika, mogla da ostane bez vodosnabdevanja, ukoliko ne dođe do mirovnog sporazuma koji bi omogućio održavanje električne centrale koja pumpa vodu iz izvora podno pustinje.Ostatak vesti pročitajte na linku

naftaLibijaGadafitripolinovacnestasica
Pogledaj vesti o: Libija,   Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.