Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2011, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija podnosi SB OUN nacrt rezolucije o ukidanju bespilotne zone u Libiji

22.10.2011. -

Rusija podnosi Savetu bezbednosti OUN nacrt rezolucije o ukidanju bespilotne zone koja je zatvorena za letove u Libiji, saopštio je stalni predstavnik Rusije u OUN Vitalij Čurkin.

Uvođenje ove zone, koje je Savet sankcionisao 17. marta, u suštini je stvorilo uslove za početak vojne operacije NATO-a u ovoj afričkoj zemlji.

Rusija za ponedeljak priprema još jedan nacrt rezolucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << čiji je cilj da se spreči da oružje koje se skladišti u Libiji, uključujući zenitno-raketne komplekse, dospe u ruke terorista. Čurkin je izrazio nadu da će taj dokument biti usvojen već sledeće nedelje.

Prema njegovim rečima u Libiji se nalazi puno »nenadgledanog oružja«, te je potrebno da se mećunarodnoj zajednici skrene pažnja na ovaj problem, javlja RIA Novosti.

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Gadafijeva smrt – niko nije hteo da ga ubije - samo ispalo

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2011

22.10.2011. -..Rusija je podnela SB UN nacrt odluke o ukidanju nepilotirane zone u Libiji. U toj zemlji, prema rečima stalnog predstavnika RF u UN-ama Vitalija Čurkina, došlo je do kardinalnih promena, te već u subotu može da bude usvojena deklaracija PNS Libije. Time bi prestalo delovanje odluke...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.