Rusija neće biti utočište Gadafiju

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2011, 04:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija neće biti utočište Gadafiju

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je da Rusija neće libijskom lideru Moameru el Gadafiju pružiti političko utočište, ali je ocenio da će se “takve zemlje naći”.

“Mi nećemo (…) Ali, takve zemlje će se naći”, rekao je Medvedev i dodao - ”Neka ide kuda hoće”.

Ruski predsednik je u Dovilu, na konferenciji za novinare posle samita Grupe osam,

rekao da je Gadafijev režim izgubio legitimitet i da treba da ode.

“Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pogledate deklaraciju 'osmorice', u njoj je napisano da je Gadafijev režim izgubio legitimitet, on treba da ode, to je usvojeno jednoglasno”, rekao je Medvedev, a prenela je agencija Itar-Tas.

Predsednik Rusije je kazao da će, što pre bude okončana vojna operacija, biti bolje za sve koji žive u LIbiji.

“Zaintersovani smo za održanje Libije kao samostalne, slobodne, suverene države, koja je u stanju da brani svoje interese na međunarodnoj sceni”, rekao je Medvedev, dodajući da je potrebno naći rešenje kako bi bili ispoštovani interesi “svih građana Libije”.

“Predložio sam naše posredničke usluge partnerima u Grupi osam (…) Svi smatraju da to ne bi bilo nekorisno, tim pre što već vodimo konsultacije”, rekao je Medvedev, dodajući da je Rusija “uvek bila za mirno rešavanje”.

Podsetimo, francuski mediji su spekulisali, pozivajući se na izvore u vladi u Parizu, da bi Gadafi mogao da dobije azil u Srbiji, ali je ta vest demantovana iz kabineta u Nemanjinoj 11.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zašto je Rusija izdala Gadafija

Izvor: AlternativneVesti.com, 28.Maj.2011

Posle uvođenja sankcija Libiji, što je bila otvorena najava agresije na ovu zemlju, Rusija je  na sastanku G8 i zvanično stala na stranu NATO-a  zatraživši od libijskog vođe Muamera Gadafija da preda vlast. Kako prenosi čečenski islamistički portal „Kakvkazcentar“, Rusija je Gadafiju...

Nastavak na AlternativneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.