Rusi: Gadafi ima samoubilački plan

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi: Gadafi ima samoubilački plan

Režim libijskog vođe Moamera Gadafija sprema "samoubilački" plan po kojem bi u slučaju napada pobunjeničkih snaga, glavni grad Tripoli bio dignut u vazduh, izjavio je specijalni izaslanik Kremlja za Libiju Mihail Margelov.

"Libijski premijer mi je u Tripoliju rekao: 'ako pobunjenici zauzmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Tripoli, prekrićemo grad projektilima i dići ćemo ga u vazduh", rekao Margelov u intervjuu listu "Izvestija".

Ruski specijalni izaslanik boravio je prošlog meseca u Libiji u okviru napora međunarodne zajednice da se reši politička kriza u toj zemlji.

"Uveren sam da Gadafijev režim sprema neki sličan samoubilački plan", dodao je on.

Izaslanik Kremlja je osim toga, doveo u sumnju spekulacije po kojima libijskom režimu sve više nedostaje municija.

"Gadafi još nije upotrebio niti jedan jedini projektil zemlja-zemlja, a on toga ima puno. To dovodi u sumnju (informacije) da mu nedostaje oružja. Teoretski, Tripoliju može da nedostaje municija za tenkove i lako naoružanje, a pukovnik ima dovoljno projektila i eksploziva", rekao je Margelov.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.