RUSI OBORILI AMERIČKI DRON IZNAD LIBIJE!? Pentagon u PANIČNOM STRAHU, Moskva se DOKOPALA TAJNE TEHNOLOGIJE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI OBORILI AMERIČKI DRON IZNAD LIBIJE!? Pentagon u PANIČNOM STRAHU, Moskva se DOKOPALA TAJNE TEHNOLOGIJE (FOTO)

Nastavlja se borba.

Američka vojska veruje da je nenaoružanu američku bespilotnu letelicu, koja je nestala u blizini glavnog grada Libije prošlog meseca, u stvari oborila ruska protivvazdušna odbrana i zahteva povratak olupine drona, saopštila je komanda američkih snaga u Africi.

Takav incident podvukao bi sve veću ulogu Moskve u Libiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gde prema zapadnim tvrdnjama ruski plaćenici navodno intervenišu u građanskom ratu u ime zapovednika sa sedištem u istočnoj Libiji, Kalife Haftara.

Haftar pokušava da preuzme glavni grad Tripoli, koji sada drži međunarodno priznata Libijska vlada nacionalnog sporazuma (GNA).

The U.S. military believes that the American drone reported lost near Libya’s capital last month was shot down by Russian air defenses and U.S. Africa Command says the U.S. is demanding the return of the aircraft’s wreckage. pic.twitter.com/H9dTk7IPsI

— Graphenes (@Graphenes1) December 7, 2019

General američke vojske Stiven Taunsend, komandant snaga SAD u Africi, rekao je da veruje da operateri vazduhoplovne odbrane u to vreme "nisu znali da je u pitanju američka letelica s daljinskim upravljanjem kada su pucali na nju".

- Ali oni sada zasigurno znaju kome pripada i odbijaju da je vrate. Kažu da ne znaju gde je, ali ja u to ne verujem - rekao je Taunsend.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.