Posmrtni ostaci srpskih diplomata dopremljeni u Beograd

Izvor: RTS, 23.Feb.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posmrtni ostaci srpskih diplomata dopremljeni u Beograd

Avion sa posmrtnim ostacima nastradalih službenika Ambasade Srbije u Libiji sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u 19.25.
Tela su u Beograd preneta redovnom linijom iz Istanbula, a prethodno su u taj grad preneta malteškim avionom iz Libije.

Na aerodromu su avion dočekali članovi porodica nastradalih, predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ministarstva spoljnih poslova sa ministrom Ivicom Dačićem na čelu, kao i predstavnici BIA, javlja reporter RTS-a.
Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u novembru, a poginuli su u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države kod libijskog grada Sabrata.

U libijskoj dokumentaciji o obdukciji nije naznačen uzrok smrti stradalih radnika ambasade, nego su pobrojane i opisane povrede. Obdukcija će ponovo biti urađena u Beogradu, na VMA. 
Komemoracija nastradalima biće održana u četvrtak u Ministarstvu spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Avion sa telima srpskih diplomata stigao u Beograd

Izvor: Večernje novosti, 23.Feb.2016

Avion sa telima službenika Ambasade Srbije Slađane Stanković i Jovice Stepića sleteo je u 19.25 časova na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.Avion je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala delegacija na čelu sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem. U delegaciji su i generalni sekretar MSP-a...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.