Porodice žrtava iz Bengazija tuže Klintonovu

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice žrtava iz Bengazija tuže Klintonovu

Porodice dvojice muškaraca poginulih u napadu na konzulat SAD u Libiji 2012. godine uložile su tužbu u kojoj za njihovu smrt krive predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton, odnosno njeno "nemarno rukovanje" poverljivim informacijama.

Dok je bila američki državni sekretar, Klinton je obavljala zvanične poslove preko svog privatnog servera kod kuće, što je, kako tvrde njeni kritičari, izložilo zvaničnu korespondenciju američke administracije mogućim hakerskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << napadima stranih vlada ili terorista.

FBI je prošlog meseca zaključio da je kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD bila "izuzetno neoprezna" sa poverljivim informacijama na svom serveru, ali ipak nije preporučio krivičnu prijavu protiv nje.

Roditelji dva američka bezbednosna agenta, koji su radili u konzulatu u Bengaziju, navode u svojoj tužbi protiv Klintonove da su teroristi pomoću informacija sa njenog privatnog servera uspeli da utvrde gde se oni nalaze. U napadu na konzulat, koji se dogodio dok je Klintonova bila državni sekretar, ubijena su četvorica Amerikanaca, uključujući ambasadora SAD u Libiji Kristofera Stivensa.

Autor: 021
Pogledaj vesti o: Libija,   Hilari Klinton

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.