Pokrenuta istraga za Gadafijevim ubicama

Izvor: NaDlanu.com, 27.Okt.2011, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta istraga za Gadafijevim ubicama

BENGAZI, 27. oktobra 2011. (Beta-AFP) - Nove libijske vlasti saopštile su u četvrtak da su odlučne da izvedu pred sud ubice bivšeg libijskog vodje Moamera Gadafija koji je umro pod još nerazjašnjenim okolnostima, što je navelo medjunarodnu zajednicu da zahteva otvaranje istrage.

BENGAZI, 27. oktobra 2011. (Beta-AFP) - Nove libijske vlasti saopštile su u četvrtak da su odlučne da izvedu pred sud ubice bivšeg libijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << vodje Moamera Gadafija koji je umro pod još nerazjašnjenim okolnostima, što je navelo medjunarodnu zajednicu da zahteva otvaranje istrage."Kada je reč o Gadafiju, nećemo čekati da to neko traži od nas", rekao je potpredsednik Prelaznog nacionalnog saveta Abdel Hafiz Goga."Istraga je već pokrenuta. Usvojili smo etički kodeks o ponašanju prema ratnim zarobljenicima. Uveren sam da je reč o individualnom činu, a ne činu revolucionara ili nacionalne vojske", rekao je on.Goga je rekao da će "onaj ko je odgovoran (za Gadafijevo ubistvo), ko god to bio, biti izveden pred sud gde će imati pravedno sudjenje".
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.